Корисна їжа повинна бути простою і смачною!
Це один із принципів здорового харчування.
Корисна їжа — це проста і смачна їжа!
Несмачна їжа приречена на погане засвоєння і неякісне перетравлення. Адже синтез багатьох травних ферментів починається з того моменту, коли їжа потрапляє до нас в рот, і ми відчуваємо її смак. Попросту можна сказати, що ферментативними процесами управляє язик.
Крім того, проста і смачна їжа, як правило, привабливо виглядає, апетитно пахне і одним своїм виглядом піднімає настрій.
Їжа, з'їдена із задоволенням, як правило, і переробляється нашим шлунково-кишковим трактом, повністю і якісно.
Поняття «корисна їжа» і «проста і смачна їжа», як правило, тотожні.
Важливу роль відіграє і те, що чим простіше їжа, тим менше інгредієнтів в неї входить. А значить і легше забезпечити правильне поєднання продуктів, які входять в цю їжу.
Втім, якщо людина відчуває справжній голод, то для нього будь-яка їжа буде смачною. Важливо в цей момент уникнути появи на своєму столі «поганої» їжі. Поганої не в сенсі неякісної, а в сенсі насиченою продуктами, які людині некорисні й навіть шкідливі.
Адже не секрет, що у більшості людей під впливом сформованих умов життя, матеріального достатку і недостатньої інформованості, склалися досить збочені поняття смачної їжі.
У більшості випадків під смачною їжею розуміють їжу жирну, смажену, сильно заправлену спеціями і приправами, солону, та ще й під горілочку або самогончик.
Іншою крайністю є їжа солодка, борошняна, рясно ароматизована і підфарбована різними хімічними добавками і барвниками.
І та й інша крайність спотворює істинний смак їжі, пробуджують нездоровий апетит, дратують травну систему, сприяють переїданню, застою їжі в травному тракті, її недостатню і неякісну обробку.
Коли людина починає розуміти, як їй варто харчуватися і переходить на природну і здорову їжу, робота шлунково-кишкового тракту поступово відновлюється, але процес цей може розтягнутися на досить тривалий період.
Не відкладайте нормалізацію свого травлення в «довгий ящик».
Переходьте на здорову і природну для Вашого організму їжу, адже це не так важко як здається. Величезний чебурек невідомо з чим і невідомо звідки замініть на щось просте, природне, чисте, близьке до природи. Але близький до природи салат «з тунця з крабами, картоплею, майонезом, ананасами, яблуками, яйцем, м'ясом курки і зеленим горошком» замініть на щось одне з цього списку – еклектика(змішування) важка для сприйняття. Обмовлюся відразу: мова йде не про убогу їжу, а про те, щоб їжа на тарілці була проста для сприйняття, як головою так і шлунком.
Зробіть так, щоб у Вас була проста і смачна їжа, а значить здорова і корисна.
А яку корисну і смачну їжу вмієте готувати Ви?
Поділіться з нами своїми рецептами в коментарях.